[OV-chipkaart]Vreemde ervaringen

Door A.M.D op woensdag 20 oktober 2010 08:06 - Reacties (25)
Categorie: -, Views: 3.711

Zoals titel al zegt, ik heb vreemde ervaringen met mijn OV-chipkaart, paar maanden terug koste mijn reis van mijn huis naar station 0,66,- euro, na weekje koste het me 0,77,- euro nou daar kon ik nog mee leven, maar sinds vorige week kost het me 1,06,- euro. Nu heb ik het idee dat het steeds duurder wordt maar ik vroeg me af of jullie ook het zelfde ervaren..

Volgende: Het V&A gebeuren... 10-'10 Het V&A gebeuren...

Reacties


Door Tweakers user Jaeder, woensdag 20 oktober 2010 08:18

Bij een OV chipkaart wordt het mogelijk om per kilometer te rekenen. Mogelijk gebruik je een andere route of is de route van bus/tram verlegd waardoor de afstand groter is geworden?

Door Tweakers user __1337__, woensdag 20 oktober 2010 08:24

De reistijd heeft ook effect, ook als je dezelfde afstand reist. Hoe langer het duurt, hoe duurder het wordt (heb ik ook maar ergens gelezen.. het schijnt een wegingsfactor te zijn qua prijs iig).

Door Tweakers user A.M.D, woensdag 20 oktober 2010 08:25

Jaeder schreef op woensdag 20 oktober 2010 @ 08:18:
Bij een OV chipkaart wordt het mogelijk om per kilometer te rekenen. Mogelijk gebruik je een andere route of is de route van bus/tram verlegd waardoor de afstand groter is geworden?
Sorry was vergeten bij te vermelden, ik rijd elke dag met zelfde bus lijn en zelfde route.


@__1337__
Dus als ik even stil sta door verstopping in verkeer wat overigens hier vaak gebeurd gaat dat mij extra centjes kosten? moet niet gekker worden 8)7

[Reactie gewijzigd op woensdag 20 oktober 2010 08:27]


Door Tweakers user Airdack, woensdag 20 oktober 2010 08:46

De OV chipkaart werkt per kilometer, niet per tijdseenheid ... dus het zou kunnen dat de bus een langere route rijdt :p

Door Tweakers user mat.hi.as, woensdag 20 oktober 2010 08:47

@AMD
Het wordt nog veel gekker. Klote OV-chipkaart.

heerlijke onderbouwing van mijn kant, maar dit soort dingen ('stiekeme' prijsverhogingen, en het afschrijven van teveel geld bij vergeten uit te checken etc

Door Tweakers user Adramalech, woensdag 20 oktober 2010 08:55

Ik betaal als student lekker niks voor mijn reisjes :Y)

Door Tweakers user TIGER79, woensdag 20 oktober 2010 08:56

zozo, blijkbaar rij je opeens een 40% langere route.. of de meetapparatuur is niet correct ge-ijkt dat kan natuurlijk ook... Als het in het beheer is van dezelfde bedrijf is dat de nieuwe OV chipkaart heeft ontwikkeld zou dat laatste me zeker niet verbazen...

Door Tweakers user A.M.D, woensdag 20 oktober 2010 09:02

TIGER79 schreef op woensdag 20 oktober 2010 @ 08:56:
zozo, blijkbaar rij je opeens een 40% langere route.. of de meetapparatuur is niet correct ge-ijkt dat kan natuurlijk ook... Als het in het beheer is van dezelfde bedrijf is dat de nieuwe OV chipkaart heeft ontwikkeld zou dat laatste me zeker niet verbazen...
Idd, Ik heb ook het idee dat apparatuur niet helemaal goed werkt en ik denk dat dit maar begin is.

Door Tweakers user CodeCaster, woensdag 20 oktober 2010 09:20

En deze uit ťťn zin bestaande blogpost kon niet in het OV-chipkaarttopic omdat ... ?

[Reactie gewijzigd op woensdag 20 oktober 2010 09:21]


Door Tweakers user Stouten, woensdag 20 oktober 2010 09:27

Kost het je nou 0.66 cent of 66 cent?

Door Tweakers user Salandur, woensdag 20 oktober 2010 09:29

Als je je er over verbaast, zou ik gewoon eens met de klantenservice van je busmaatschappij bellen.

Door Tweakers user Skinkie, woensdag 20 oktober 2010 09:29

Als het regent zijn een aantal bussen en trams niet meer in staat om GPS fix te krijgen. Daarbij gaat er nog veel meer fout.

Door Tweakers user Snuffel, woensdag 20 oktober 2010 09:33

Stouten schreef op woensdag 20 oktober 2010 @ 09:27:
Kost het je nou 0.66 cent of 66 cent?
0,66 euro staat er...

Door Tweakers user A.M.D, woensdag 20 oktober 2010 09:33

Salandur schreef op woensdag 20 oktober 2010 @ 09:29:
Als je je er over verbaast, zou ik gewoon eens met de klantenservice van je busmaatschappij bellen.
Had ik zelf niet kunnen bedenken _/-\o_
Stouten schreef op woensdag 20 oktober 2010 @ 09:27:
Kost het je nou 0.66 cent of 66 cent?
Aangepast thanks.

Door Tweakers user zentinel17, woensdag 20 oktober 2010 09:45

Geheimpje: Tariefverhoging.

Das de grote drijfveer achter de ov-chipkaart.
Indien mogelijk gebruik de oude methode.
De skim bestendigen, geen uit check nodige en altijd saldo opvraagbare strippenkaart.

Nog een geheim http://www.ovloket.nl/?ac=Klachtenformulier-10-1
het klachtenformulier van het ovloket. bij alles invullen. van stiekeme tarief verhoging, intimiderend personeel of de stipheid.

Door Tweakers user A.M.D, woensdag 20 oktober 2010 09:53

zentinel17 schreef op woensdag 20 oktober 2010 @ 09:45:
Geheimpje: Tariefverhoging.

Das de grote drijfveer achter de ov-chipkaart.
Indien mogelijk gebruik de oude methode.
De skim bestendigen, geen uit check nodige en altijd saldo opvraagbare strippenkaart.

Nog een geheim http://www.ovloket.nl/?ac=Klachtenformulier-10-1
het klachtenformulier van het ovloket. bij alles invullen. van stiekeme tarief verhoging, intimiderend personeel of de stipheid.
Bedankt, ben momenteel op werk, ik zal vanavond ernaar kijken. :)

Door Tweakers user Spesh, woensdag 20 oktober 2010 12:16

Dat is nog niks, ik mocht laatst 22,- neerleggen voor een ritje van 5KM omdat het systeem dacht dat ik via Utrecht was gereisd, ik kon bij het loket ook met geen mogelijkheid me geld terug krijgen want wat in het systeem stond was volgens hun de waarheid.

Door Tweakers user Tazzios, woensdag 20 oktober 2010 12:21

Spesh schreef op woensdag 20 oktober 2010 @ 12:16:
Dat is nog niks, ik mocht laatst 22,- neerleggen voor een ritje van 5KM omdat het systeem dacht dat ik via Utrecht was gereisd, ik kon bij het loket ook met geen mogelijkheid me geld terug krijgen want wat in het systeem stond was volgens hun de waarheid.
De start en eind tijd klopt dan toch ook niet vergeleken met de afstand?

Door Tweakers user Spesh, woensdag 20 oktober 2010 12:26

Tazzios schreef op woensdag 20 oktober 2010 @ 12:21:
[...]

De start en eind tijd klopt dan toch ook niet vergeleken met de afstand?
Ja klopt, dat zei ik ook maar probeer dat maar eens aan zo'n blond geval duidelijk te maken, nee hoor meneer het staat hier toch echt, nee meneer dat soort fouten maakt het systeem niet... alsof ik tegen een muur stond te praten. 8)7

Zal het later nog eens een poging geven als er iemand anders achter het loket staat.

Wat ik ook grappig vind is dat de overheid iedereen zo graag met het OV ziet gaan maar door de hele ov-chip ellende ben ik nu juist rond aan het kijken voor een nieuwe auto, liever in de file staan, lekker warm met muziekje en bak koffie dan in het koude OV met 100 man op 1 vierkante meter en vervolgens afgezet worden.

[Reactie gewijzigd op woensdag 20 oktober 2010 12:38]


Door Tweakers user TIGER79, woensdag 20 oktober 2010 12:45

Wat ik ook grappig vind is dat de overheid iedereen zo graag met het OV ziet gaan
hehe vindt je het raar als ze zulke bedragen mogen afrekenen ongeacht of het systeem wel of niet correct heeft gefunctioneerd... En natuurlijk onder het mom van : jij moet bewijzen dat het niet correct heeft gewerkt, het zo toch te gek voor woorden zijn als wij moeten bewijzen dat het wel correct heeft gewerkt ?

Door Tweakers user bartware, woensdag 20 oktober 2010 14:09

Ik woon nog al ver van het centrum. Als ik met de bus naar het station ga kost mij dat:
1,84 met de OV-chip,
1,50 met de strippenkaart (3 strippen, ong. 50ct per strip).
1,25 voor een stadskaartje, contant aan te schaffen bij de chauffeur.
8)7 OV-chip is voor mij 50% duurder dan een los kaartje!
Je zou zeggen dat de busmaatschappij liever heeft dat iedereen een los kaartje koopt dan de voordelen (voor hen) van de ov-chipkaart.

Uiteraard verandert de keuze naarmate je op een ander punt in het traject woont. Maar ik gebruik de chip (op dit traject) nooit meer.

Ontopic: wat voor prijs geeft 9292ov.nl op het traject dat jij aflegt?

Door Tweakers user cytherea, woensdag 20 oktober 2010 14:57

Soms als het systeem de draad kwijt is en niet weet waar je hebt uitgecheckt wordt er 77 cent gereken. Tenminste dat is mij een paar keer overkomen in de Tram in Amsterdam.
Dan staat er ook Unkown Checkout in het systeem.

Door Tweakers user sebastius, woensdag 20 oktober 2010 15:35

Hier in Den Haag wordt ik bijna met elke rit genaaid:

Uitgaande van een 45strippenkaart van 22,50 (50 cent per strip)

Huis -> Centrum: 1,04 tov 1,00 met strippenkaart (deze valt nog wel mee)
Huis -> Station HS: 1,29 tov 1,00 met strippenkaart (30%)
Huis -> Moeder: 1,35 tov 1,00 met strippenkaart (35%)

Er zou maar ťťn winstpakker zijn:
Huis -> Werk 1,30 tov 1,50 met strippenkaart (-14%)

Maar ik ben zo verstrooid met dat ding dat ik al zo vaak ben vergeten uit te checken (hoppa elke keer 4 euro) dat ik er maar helemaal mee gekapt ben. Wat een waardeloos systeem, zeker als er geen palen op de halte staan om uit te checken.

Door Tweakers user Meijuh, woensdag 20 oktober 2010 17:51

Ik snap niet dat ze niet iets bedacht hebben zoals bij het systeem met de strippenkaart.

Bij het inchecken met de OV-kaart moet je aan kunnen geven waar je heen wilt. Als je dan langer in de bus blijft zitten dan je eindbestemming, dan moet er maar een stadswacht langskomen die je een smerige boete geeft van 135 euro, dan verdienen ze namelijk evenveel aan de OV-kaart.

Beetje vertrouwen in je passagiers mag je toch wel hebben?

Ik snap het idee achter het uitchecken niet. Het lijkt alsof ze als reden hebben gehad dat je dan willekeurig moet kunnen uitstappen. Dat doet toch niemand? Iedereen heeft toch een eindbestemming, voordat ze instappen?

Ik kan me zo ergeren aan het feit dat zoiets simpels als een OV-kaart zo matig is geÔmplementeerd. Een beetje concurrentie op de markt en je krijgt taferelen als bedrijven die voor 9 miljard 22nm proces fabrieken bouwen. BAH!

Door Tweakers user 247pro, woensdag 20 oktober 2010 18:06

”f de apparaten vallen tijdens de rit uit, wat je sowieso §4 kost, of de apparaten staan nog op de vorige halte ingesteld, of je krijgt die klapdeuren weer eens in je muil geschoven, of de roltrap stopt als er een zwartrijder door het poortje is gegaan (r'dam maashaven)...
Het ergste wat me tot nu toe is overkomen is dat een conducteur in de tram m'n kaartje vroeg, hij checkte me uit en wou dat ik een kaartje van hem kocht omdat ik niet ingecheckt was, dus ik zeg tegen hem dat hij het waarschijnlijk niet doorhad, maar dat hij me uitgecheckt heeft, wat een medereiziger bevestigde, en hij bleef er maar over doorzijken, dus ik vraag of ik m'n kaartje terug mocht, wat hij weigerde, en vervolgens maar tegen hem gezegd dat hij de keuze had tussen het kaartje teruggeven of dat ik de politie zou bellen in verband met diefstal en oplichting, waarna hij m'n kaartje teruggaf... wat een druiloor was dat.

Reageren is niet meer mogelijk